Monday, 26 December 2011

Spend It or Keep It ???

Assalamualaikum everyone...

Today, I want to post about the voucher that had been given by my mom last Sunday during our vacation(not really) to Kota Bharu. There, we (parents!!!) spend a lot of money at Parkson. We buy some shirts, trousers, track suits and games!!!! (what?? , 4 my younger brother.. not me.. )

After shopping for THREE hours, we done with shopping. Then, we went to Tesco to buy some footwear for my mom's friend... Later we ate char kuey teow with orange juice. Then, we went home,,,

After shopping at Parkson, there was a discount voucher RM10 .... Next, I beg my mom to get the voucher.. And, guess what?? I got it... woohooo... I was in cloud nine at that time.. After got the voucher, I thought, what should I do with this voucher.... In other words, I was in INTERSECTION !!! huwaaaa.... that's why the title of this post is SPEND it or KEEP it... LOL , like Detour in The Amazing Race ( only the fans of The Amazing Race know about it)...

This is the picture of the voucher :D

Haha, well, I also bought a new red shirt... Hehe.. this is my gorgeous shirt ever!!!! haha :p

Ok, that's all for now... thanks 4 reading... Assalamualaikum :)

Sunday, 18 December 2011

Got medal again???

Assalamualaikum semua...
Lama dah x post something kat blog ni...
Kali ni, aku nak post pasal Beach Run yang diadakan pada 10 Disember 2011.
nothing much to say
but once again I got medal on this semester!!!!
Alhamdulillah... Syukur...

Larian bermula pada pukul 8.40 pagi dgn peserta perempuan dilepaskan terlebih dahulu...
5 minit kemudian, barulah pelajar lelaki dilepaskan...
Dalam setengah jam, sampai jugak akhirnya kat Teluk Chempedak (TC).....
Bila sampai tu, pening2 la badan...
Syok sgt berlari kan....
Lepas tu, kitorang bergambar dgn budak2 tesl yg ada lah....


Then, dlm pukul 10.30 pagi, acara penyampaian hadiah...Hmm.. time tu dapatlah medal... Best giler kot...
Hahahaha.... utk kategori lelaki, aku tempat ke 11, joe tmpt ke 10 dan wan zul tmpt ke 7.
Yang pompuan plak, aku x ingat.. tapi yg menang ialah fatin hamizah, shahirah zulkiflee, nick sya dan eliana.. tu je.. haha..




Saat dikalungkan pingat.... 


Ok lah, tu je yang aku nak post hari ni... :)
Assalamualaikum :)

Sunday, 20 November 2011

Kuatkan Hatiku ini Ya ALLAH!!!!

Assalamualaikum semua, lama dah x update blog ni.. tetibe jer nak post somehing.. haha..

Anyway, hari ni, aku nk post pasal diri aku ni.. pagi ni,  diri aku ni dikhianati.. Ada lah sebabnya.. lagipun, aku x nak mengaibkan dia.. kan dosa besar klu mengaibkan org lain...

Tapi, apa yg aku boleh bgtau ialah aku rasa sangat sakit hati sebab dikhianati oleh seseorang... Tu je..

Ya Allah, kuatkanlah hatiku ini... sesungguhnya aku ini hanya lah seorang insan yang lemah.. aku butuh pertolongan mu Ya Allah!!!! tenangkanlah hatiku ini...

Dan aku memohon kepadamu berikanlah aku kekuatan untuk menempuhi segala cobaan dan rintangan yang sdg ku lalui sekarang ini...

Amin Ya Rabbal Alamin....

Thursday, 6 October 2011

STEVE JOBS.....

Assalamualaikum semua...
Hari ini tangan aku ni rasa gatal2 jer nk post pasal Steve Jobs ni...
X tahulah kenapa tapi nk post jugak.. hehehe... meskipun aku ni bukan pengguna Apple...


Steve Jobs dilahirkan pada 24 Februari 1955 di San Fransisco, California. Dia merupakan seorang pengasas, pengerusi dan ketya eksekutif bagi syarikat Apple Inc.
Sebelum ni juga, dia menjawat jawatan sebagai ketua eksekutif untuk Pixar Animation Studios, ahli lembaga pengarah The Walt Disney Company pada 2006...
                                                                                                                                                                     Begitu banyak sekali brg2 yang telah dicipta oleh Steve Jobs bersama rakannya, Steve Wozniak dan Ronald Wayne(pengasas sementara) sejak Apple Inc. ditubuhkan pada 1 April 1976 dengan menghasilkan alat pertama mereka iaitu Apple Computer(Apple 1).

Kewujudan Apple 1 disambut dengan baik oleh masyarakat dan kemudian, Apple Inc. mencipta Apple 11, Apple 111, Apple IPO, Apple Lisa,dan Macintosh...

Pada Mei 1985, Jobs dipecat daripada Apple oleh John Scully disebabkan oleh dia dikatakan sebagai pengurus yang tidak menentu dan sikapnya yang sering berubah.

Setelah dia dipecat daripada Apple Inc, dia menjadi ketua eksekutif di Pixar. Dia juga merupakan seorang penerbit eksekutif untuk filem Toy Story pada tahun 1995.

Pada tahun 1997, Steve Jobs kembali ke Apple Inc. dan menjadi CEO. Sejak kehadiran beliau ke Apple Inc, syarikat tersebut mengalami keuntungan yang cukup memberangsangkan dengan penghasilan iMac pada 15 Ogos 1998. Sejak daripada itu, lahirlah juga MacBook Pro, iPod, iPhone, yang menjadi kegilaan para masyarakat dunia pada hari ini...

Pada 24 Ogos 2011, dia meletak jawatan sebagai CEO Apple Inc. atas masalah kesihatan beliau. Beliau digantikan oleh Tim Cook dan dia menjadi pengerusi sehinggalah dia meninggal dunia pada 5 Oktober 2011 disebabkan dia menghidap penyakit kanser pankreatik.

Wow... begitu inovatif sekali alat2 yang dicipta oleh Apple Inc. di bawah pentadbiran Steve Jobs.. memang terbaiklah Apple... WOW WOW WOW!!!!! hehehe...


                                        Apple 1