Wednesday, 16 April 2014

Interpersonal Communication UiTM

Assalamualaikum semua...
Apa khabar korang semua??
Harap2 semua nya sihat2 blake..

Ok, hari ni nak post pasal program yang aku ambil sekarang ni...
Program yang aku ambil ini ialah...

Ijazah Sarjana Muda Komunikasi Antarapersonal dengan Kepujian

Dengar je komunikasi antarapersonal, mesti korang semua bingung kan?
Memandangkan program ni masih baru dilaksanakan,
Program ini metilah diberi pendedahan kepada orang ramai agar mereka faham dengan program ini..
Macam saya yang post ni... hehehe..

Program ini diwujudkan bertujuan untuk melahirkan para graduan yang mempunyai kemahiran yang tinggi dalam komunikasi, sama ada di tempat kerja atau pun menguruskan hal peribadi.

Selain itu, program ini juga mampu mengasah kepimpinan, komunikasi dalam kumpulan, dapat mengawal emosi dengan bijak, dan penyelesaian konflik dengan berkesan.

Dengan tiga tahun pengajian, para graduan dapat menyesuaikan diri dengan kerjaya berikut iaitu:

Lobbying.
Conflict communication management.
Diplomatic and strategic communication sections in private sector, government agencies and NGOs.
Political secretaries.
Public advocate.
Negotiator.

Agak luas laa jugak skop kerjaya untuk program ini memandangkan ramai perkerja Malaysia kurang dari sudut soft skills. memandangkan mereka terlalu mementingkan hard skills.

Hah, lagi satu, bahasa penghantar yang digunakan adalah dalam bahasa Inggeris. Hence, it is a chance for you to polish your English skills.

Jadi, kalau nak tahu pasal subjek yang disediakan di dalam program ini, korang boleh rujuk kepada gambar di bawah ini. Ok la, jumpa lagi dalam post akan datang. So long..




No comments:

Post a Comment